We zijn nu ook gevestigd in Hellevoetsluis.

Nazorg en onderhoud

Een nieuw kunstgebit? Het is even wennen.

We hebben uw kunstgebit met alle aandacht speciaal voor u gemaakt, maar het blijft een vervanging van uw eigen tanden en kiezen. De vormgeving en de stand van de tanden en kiezen van uw nieuwe kunstgebit zijn net even anders dan u gewend was met uw oude kunstgebit. In de indraagperiode kunnen zich enige ongemakken voordoen. Als er bij het indragen pijnlijke plekken ontstaan, maak gewoon een afspraak en we zullen deze pijnklachten voor u verhelpen door kleine correcties aan te brengen aan uw kunstgebit.

Laat elk jaar uw kunstgebit door ons controleren!

Door regelmatig uw kunstgebit te laten controleren voorkomt u klachten en gaat uw kunstgebit langer mee. De controles zijn bij ons altijd gratis.

Wij geven u één jaar garantie op de duurzaamheid van uw kunstgebit. Hieronder valt niet de pasvorm of breken door het niet tijdig laten opvullen. Vijl of slijp nooit zelf aan uw kunstgebit, hiermee vervalt uw recht op garantie.

Zorg goed voor uw kunstgebit! Door onderstaande tips goed op te volgen heeft u lang plezier van uw (nieuwe) kunstgebit.

Hoe onderhoud u uw (nieuwe) kunstgebit?

  • Maak na iedere maaltijd uw kunstgebit goed schoon, voedselresten en bacteriën hechten zich aan het oppervlak van uw kunstgebit.
  • Maak uw kunstgebit schoon met een protheseborstel en zeep, of een speciaal prothesereinigingsmiddel. Gebruik nooit heet water of agressieve schoonmaakmiddelen, zoals bleekwater of tandpasta.
  • Poets ook het tandvlees van uw kaken met een zachte tandenborstel, zo masseert u uw kaken, dit bevordert de doorbloeding.
  • Doe ’s nachts in ieder geval uw ondergebit uit, het inhouden van het kunstgebit kan leiden tot verminderde doorbloeding van het tandvlees. Hierdoor slinkt het bot van de onderkaak sneller. Het gevolg is dat uw kunstgebit niet goed meer past en gaat irriteren.